Články

Najpopulárnejšie značky pneumatík

Vo svete pneumatík je poznanie najlepších značiek pneumatík nevyhnutné pre plynulú a bezpečnú jazdu. Nakoľko prešiel rok 2023, nastal čas, aby vám spoločnosť BHPGumi odporúčala najlepšie značky pneumatík.

Vo svete pneumatík: sprievodca pre začiatočníkov

Vítajte vo vzrušujúcom svete pneumatík! Bez ohľadu na to, či ste skúseným vodičom, alebo práve začínate šoférovať, porozumenie pneumatikám a ich potrebám je základom pre plynulú a bezpečnú jazdu. Z tohto sprievodcu pre začiatočníkov vám prezradíme všetko, čo treba vedieť, aby ste si vybrali tie správne pneumatiky pre svoje vozidlo a, samozrejme aj to, ako si zaistiť, aby vám dlho poslúžili.

10 rád pre výber správnych pneumatík

Pre optimálny výkon a bezpečnosť je dôležité si vybrať správne pneumatiky pre vaše vozidlo. Obzvlášť v dnešnej dobe, keď nespočetné možnosti na trhu sťažujú výber. V tomto článku vám naši odborníci poskytnú 10 užitočných rád, ktoré vám pomôžu pri výbere ideálnych pneumatík.

Recyklovaný kaučuk, ryžové plevy a plastové fľaše: udržateľné materiály používané pri výrobe pneumatík

Spoločnosť Continental dôsledne optimalizuje svoje pneumatiky v duchu neustále rastúceho úsilia o udržateľnosť Cieľ najneskôr do roku 2050: pneumatiky vyrobené výlučne z udržateľných materiálov Maximálna bezpečnosť na cestách zásluhou ideálnej kombinácie surovín Pneumatiky sú kolesá, čierne a vyrobené z kaučuku. Pri bližšom pohľade na nej však zistíme, že sú to veľmi zložité výrobky vzhľadom na vzájomné pôsobenie rôznych materiálov použitých pri ich výrobe. Odborníci spoločnosti Continental zaoberajúci sa materiálmi a inžinieri v oblasti pneumatík v poslednom čase pokojne uskutočňujú revolúciu v tejto oblasti. Plánujú vyrábať všetky svoje pneumatiky z udržateľných materiálov najneskôr do roku 2050.

Nový digitálny vývoj spoločnosti Continental môže zachrániť život

Nový digitálny vývoj spoločnosti Continental môže zachrániť život upozornením, ak je dieťa zabudnuté vo vozidle Detektor prítomnosti dieťaťa (CPD) zistí, či je dieťa zabudnuté vo vozidle, a posiela upozornenie na smartphone vodiča. Vďaka systému prístupu do zariadenia na základe smartfónu (CoSmA) spoločnosti Continental a integrovanej technológii detekcie prítomnosti dieťaťa nepotrebujete žiadny ďalší hardvér. Systém je založený na inovatívnej ultraširokopásmovej technológii (UWB) so senzorovými funkciami Detektor prítomnosti dieťaťa pomáha výrobcom vozidiel dodržiavať bezpečnostné normy Euro NCAP a USA, ktoré nadobudnú platnosť v roku 2025. Technologická spoločnosť Continental v záujme ďalšieho posilnenia bezpečnosti cestujúcich zaradila do svojho systému bezpečnosti vozidla (CoSmA) založeného na smartfóne detektor prítomnosti detí (CPD).

Porsche a Michelin, úspešné partnerstvo pre zabezpečenie optimálneho výkonu

Spoločnosti Porsche a Michelin úzko spolupracujú od roku 1969. Ich spolupráca predstavuje viac než len partnerstvo, je skutočným príbehom lásky a inovácií medzi nimi. V priebehu desaťročí sa tento partnerský vzťah výrazne posilnil 20-ročnou dohodou o spolupráci medzi nimi, ktorá sa rozšírila nad rámec pneumatík a prináša výhody všetkým fanúšikom značky Porsche. Oboch partnerov navzájom spája neustále pátranie po najvyššej kvalite a dokonalosti.

Spoločnosť Continental predstavuje svoju historicky najudržateľnejšiu pneumatiku

Spoločnosť Continental predstavila svoju historicky najudržateľnejšiu radu pneumatík pod názvom UltraContact NXT (vyslovuje sa Next). Táto pneumatika je kombináciou mimoriadne vysokého podielu udržateľných materiálov s maximálnou bezpečnosťou a výkonnosťou, pričom využíva až 65% obnoviteľných, recyklovateľných a opätovne spracovateľných materiálov. UltraContact NXT je vyrobený z obnoviteľných, recyklovaných a ISCC PLUS certifikovaných materiálov až do 65%. Všetkých 19 rozmerov pneumatík má najlepšie hodnotenie na štítku EÚ pre valivý odpor, brzdenie za mokra a externý hluk Kompatibilné s viacerými modelmi automobilov a všetkým druhom pohonu Pneumatika UltraContact NXT bude dostupná európskym predajcom pneumatík v júli tohto roka

Letné a zimné pneumatiky Hankook UHP z priemysle namontované na Audi RS Q8

Prémiové pneumatiky spoločnosti Hankook Tire sa namontujú na nové Audi RS Q8 Ultra vysokovýkonné pneumatiky Hankook Ventus S1 evo 3 SUV alebo i*cept evo 2 SUV v premiére na Audi RS Q8 Spoločnosť Hankook Tire, ktorá patrí k vedúcim svetovým výrobcom pneumatík, predáva nové Audi RS Q8 s priemysle namontovanými pneumatikami.

Spoločnosť Michelin uvádza svoju najpokročilejšiu pneumatiku Air X SKY LIGHT vybavenú pre lietadlá

Spoločnosť Michelin dosahuje vynikajúce výsledky v mnohých oblastiach výroby prémiových pneumatík, a to od výroby pneumatík pre osobné vozidlá až po výrobu pneumatík pre lietadlá s vysokým výkonom. Nová generácia pneumatík Michelin Air X SKY LIGHT pre lietadlá je ľahšia, odolnejšia a ponúka lepší výkon, pričom zaručuje rovnakú úroveň bezpečnosti.

Prehľad sveta glampingu, eko-cestovania a udržateľnej dovolenky

Vedomá dovolenka s Hankook Tire Poznáte ten pocit, keď sa posledný deň dovolenky na ceste domov vrátite do reality každodenného života a cítite sa ešte unavenejší, ako ste sa na dlho očakávanú dovolenku vydali? Pri ľuďmi preplnených plážach, hoteloch a návštevách obľúbených turistických destinácií, ktoré sú silno preplnené, sa nemožno čudovať, že sa počas dovolenky často cítime skôr vystresovaní, alebo minimálne skôr vystresovaní, ako relaxovaní.

FIRESTONE uvádza novú cestovnú pneumatiku ROADHAWK 2 ENLITEN

Firestone ROADHAWK 2 ENLITEN Pneumatika Firestone ROADHAWK 2 ENLITEN ponúka maximálnu úroveň priľnavosti, vyšší kilometrový výkon a optimalizovanú spotrebu paliva. Nová letná pneumatika Firestone Roadhawk 2 ENLITEN poskytuje najlepšiu priľnavosť na mokrom povrchu vo svojej triede, o 20% vyšší kilometrový výkon ako originálna pneumatika Firestone Roadhawk2 a ponúka o viac ako 10% nižší valivý odpor, čím optimalizuje spotrebu paliva a energie. Zásluhou integrácie technológie ENLITEN dosiahla pneumatika Firestone Roadhawk výrazné zvýšenie výkonu voči predchádzajúcej generácii pneumatík Firestone Roadhawk - čím sa zabezpečilo, že pneumatika Firestone Roadhawk 2 ENLITEN je pripravená na používanie na elektrických vozidlách. Najnovšia pneumatika Firestone bude dostupná od januára 2024, pričom v porovnaní s pôvodnou pneumatikou Firestone Roadhawk bude dostupná o 19 ďalších rozmerov.

Použitú pneumatiku vám zoberú zadarmo, ale čo by ste mali pozrieť na novej pneumatike? Číslo DOT a štítok na pneumatike

Nebojte sa pneumatík vyrobených pred niekoľkými rokmi! Ako je známe, od 1. októbra platí povinnosť separovaného zberu opotrebovaných pneumatík, ktoré bezplatne prevezme spoločnosť MOHU MOL Zrt. a jej externí dodávatelia, ako aj distribútori pneumatík. Dôvodom je, že na jednotlivé kategórie výrobkov, na ktoré sa vzťahuje systém rozšírenej zodpovednosti výrobcov, vrátane pneumatík, sa vzťahujú osobitné pravidlá. Týmto opatrením sa zlepšuje nakladanie s odpadom a zvyšuje sa miera zberu a zhodnocovania, čo prispieva k zvýšeniu ponuky druhotných surovín z odpadu a k zníženiu nezákonného skladovania odpadu.

nano-tyre.sk
kosar icon
Pneumatiky WEBSHOP

tyre-test.org Testy pneumatík,
recenzie od skutočných používateľov
tire icon tyre background

Odporúčame vám