Čoskoro si budete vedieť pohovoriť so svojím automobilom vďaka spoločnému vývoju spoločností Continental AG a Google Cloud

Marketing

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako by vyzeralo, keby ste sa mohli so svojím autom porozprávať? Vlastne o tom asi často si zamýšľate. Veď kto z vás ešte neprosil svoje auto, aby naštartovalo, aby išlo ďalej a vydržalo ešte chvíľu! Mnohí svoje auto obľubujú, maznajú sa s ním, vysoko si ho vážia. Ale teraz sa všetky kontakty medzi vozidlom a človekom prekonajú, a to vďaka spoločnostiam Continental AG a Google Cloud.

  • Spoločnosť Continental AG je jedným z prvých automobilových dodávateľov na svete, ktorý integruje technológie Google Cloud a umelú inteligenciu priamo do riadiaceho systému vozidla.
  • „Spolu so spoločnosťou Google integrujeme umelú inteligenciu do automobilov - jedná sa o významný míľnik na ceste k uskutočneniu nášho sna o softvérových vozidlách,“ vyhlásil Philipp von Hirschheydt, člen predstavenstva spoločnosti Continental AG a vedúci skupiny Automotive.
  • - Vďaka vlastnému vysoko výkonnému počítaču spoločnosti Continental AG (Smart Cockpit) vývoj potrvá len 18 mesiacov a bude cenovo výhodný.

Technologická spoločnosť Continental na medzinárodnom výstave automobilov IAA Mobility oznámila, že nadviazala spoluprácu so spoločnosťou Google Cloud. Tieto dve technologické spoločnosti spoločne integrujú generatívnu umelú inteligenciu (AI) do automobilov, čím sa spoločnosť Continental AG stane jedným z prvým automobilovým dodávateľom na svete, ktorý túto technológiu integruje priamo do riadiaceho systému vozidla. Tento vývoj umožní vodičom komunikovať so svojimi autami napríklad o správnom tlaku v pneumatikách pri plnom zaťažení alebo na dovolenke o zaujímavostiach na plánovanej trase. Umelá inteligencia bude schopná zozbierať potrebné informácie a odpovedať na otázky vodičov. Pri tomto projekte sa tiež spájajú odborné znalosti oboch spoločností v oblasti automobilového priemyslu, softvéru, umelej inteligencie a cloud computingu.

„Spolu so spoločnosťou Google pridávame do vozidiel umelú inteligenciu, aby sme vodičom zabezpečili intuitívny zážitok. Na základe nášho vysokovýkonného počítača (HPC) Smart Cockpit očakávame, že projekt bude dokončený už o 18 mesiacov, čím sa priblížime k vízii vozidiel založených na softvéri,“ povedal Philipp von Hirschheydt, člen predstavenstva spoločnosti Continental a vedúci automobilovej skupiny, na tlačovej konferencii IAA MOBILITY.

Spoločnosť Continental AG predstavila na výstave automobilov demonštračné vozidlo s integrovaným generatívnym systémom umelej inteligencie do vysokovýkonného počítača. Týmto riešením technologická spoločnosť uspokojí širokú škálu nárokov, keďže podľa predpovedí odborníkov z priemyslu dosiahne predaj vysokovýkonných počítačov do vozidiel v nasledujúcich desiatich rokoch hodnotu desiatok miliárd eur.

Automobily budú stále inteligentnejšie

AI Systém Google Cloud umožňuje vodičom komunikovať so svojím autom v realite, napríklad o hoteloch alebo turistických atrakciách na trase. Ak sa vodič želá dozvedieť viac o neďalekej historickej budove, systém poskladá podrobné informácie v reálnom čase a prehráva ich ako audiozáznam z múzea. Ak vodič má ďalšie otázky, môže ich položiť systému bez toho, aby opakoval predtým povedané: konverzačná generatívna umelá inteligencia Google Cloud ich bude vedieť interpretovať v kontexte. Spoločnosť Continental AG tiež zabezpečí, aby systém mal prístup k špecifickým informáciám o vozidle (napríklad k návodu na obsluhu). Takže vozidlo vám bude schopné povedať, kde sa nachádza port USB alebo aký je ideálny tlak v pneumatikách pri plne naloženom vozidle. Umelá inteligencia sa bude neustále učiť, vytvárať nový obsah a prispôsobovať sa preferenciám používateľa.

„Veľmi sa tešíme na našu spoluprácu so spoločnosťou Continental AG. Kombinujeme naše odborné znalosti z oblasti softvéru, umelej inteligencie a cloud computingu s rozsiahlymi znalosťami spoločnosti Continental AG v tejto oblasti. Spolu môžeme vytvoriť novú generáciu digitálnych automobilových riešení, ktoré budú nielen pohodlnejšie, ale zlepšia aj bezpečnosť cestujúcich," povedal Daniel Holz, podpredseda Google Cloud Northern EMEA.

csm 230724 continental iaa website 0a896b14ae

Palubný superpočítač Smart Cockpit: kombinácia výkonu a používateľského komfortu

Tým spoločnosť Continental AG robí ďalší veľký krok smerom k vytvoreniu komplexného digitálneho ekosystému " cestou do cloudu" a k ďalšiemu rozšíreniu funkcií svojho palubného systému Smart Cockpit. Tým spoločnosť zjednodušuje a skracuje čas vývoja a znižuje náklady výrobcov automobilov na rôzne aplikácie, pričom súčasne dokáže zvýšiť výkon a používateľský komfort a splniť potreby používateľov, ktorí uprednostňujú tradičné usporiadanie palubnej dosky. To znamená, že spoločnosť Continental AG bude schopná výrobcom automobilov dodávať systém do 18 mesiacov od objednania.

Spoločnosť Continental AG bola prvým automobilovým dodávateľom, ktorý otvoril dvere pre systémy riadenia vozidiel riadené vysokovýkonnými počítačmi (HPC). V spolupráci so spoločnosťou Volkswagen ako prvá na svete vybavila celý rad svojich elektrických modelov ID. vysoko výkonným centrálnym počítačom.

continental pp hpc smart cockpit

nano-tyre.sk
kosar icon
Pneumatiky WEBSHOP

tyre-test.org Testy pneumatík,
recenzie od skutočných používateľov
tire icon tyre background