MICHELIN ENERGY ™ - revolučná generácia energeticky úsporných pneumatí

Tóth Dorottya

MICHELIN ENERGY ™ - revolučná generácia energeticky úsporných pneumatík a ekologických pneumatík: Eduard Michelin a jeho brat André vyvinuli v roku 1891 odnímateľnú pneumatiku. Pretože vynález mal veľký úspech, spoločnosť Michelin bola založená v roku 1889 vo francúzskom Clermont-Ferrand. Odvtedy prevzala vedenie najväčšej gumárenskej továrne na svete pobočka rodiny Michelin.

História pneumatík MICHELIN ENERGY ™

V roku 1992 spoločnosť Michelin predstavila prvú pneumatiku MICHELIN ENERGY ™. To znamená, že zatiaľ čo na trh práve vstupujú ďalší výrobcovia, Michelin vynaliezal „zelenú“ pneumatiku už takmer 1,5 desaťročia. Tieto energeticky úsporné pneumatiky zlepšujú spotrebu paliva vozidla znížením valivého odporu. Spoločnosť Michelin v súčasnosti pracuje na „zelenej“ pneumatike piatej generácie. Cieľom je pri každej novej generácii zlepšiť spotrebu paliva a emisie CO2 najmenej o dve percentá. "Bola to svojím spôsobom tichá revolúcia. Od roku 1992 sme od roku 1992 dosiahli zníženie svetovej spotreby paliva a emisií CO2 o viac ako 12 miliárd litrov."

image1

Pneumatika MICHELIN ENERGY ™, prvá generácia zelených pneumatík, bola v roku 1992 ľahšia o 2,5 kilogramu. Výsledkom menšej hmotnosti je menšia deformácia, čo znamená menej tepla. To znížilo spotrebu paliva. Úspora paliva závisí od ceny paliva a veľkosti pneumatiky, ale pneumatiky MICHELIN ENERGY ™ Saver môžu počas životnosti ušetriť až 80 litrov paliva. S 45 000 km pneumatík s nízkou spotrebou Michelin ušetríte toľko peňazí, koľko si môžete kúpiť novú pneumatiku. Takže bola vytvorená nielen ekologická pneumatika, ale aj nákladovo efektívna. Jeden dospelý strom dokáže ročne izolovať takmer 25 kg uhlíka. Pneumatika MICHELIN ENERGY ™ Saver znižuje emisie CO2 automobilu o 4 gramy na kilometer. Priemernému automobilu stačí na zachytenie emisií CO2 o osem stromov menej. Toto je konkrétny príklad toho, čo by každý mohol urobiť pre svoje vlastné životné prostredie a v globálnom zmysle.

image2

 

Pneumatiky MICHELIN ENERGY ™ Saver doteraz ušetrili 820 miliónov litrov paliva

Automobily Michelin s ekologickými pneumatikami ušetria po celom svete 820 miliónov galónov paliva. Na absorbovanie emisií CO2 z tohto množstva paliva by sme potrebovali 28 miliónov stromov.Od roku 1992 sa v Európe predalo viac ako 400 miliónov takzvaných „zelených“ pneumatík MICHELIN s nízkym valivým odporom. Odhaduje sa, že tieto pneumatiky zachránili asi 12 miliárd litrov paliva a znížili emisie CO2 o ohromujúcich 30 miliónov ton. Keby boli všetky európske vozidlá vybavené pneumatikami MICHELIN GreenSaver, bolo by možné ročne ušetriť asi 3 miliardy litrov (asi 100 000 tankerov). Dnes môže pneumatika MICHELIN vydržať až 45 000 km. To môže Zem obísť viackrát. Spoločnosť Michelin sa zaviazala znižovať spotrebu paliva, predlžovať životnosť, vynikajúce brzdenie na mokrom povrchu, komfort a nízku hlučnosť. A keďže vieme, že kvalita pneumatiky závisí od týchto hodnôt, nie je náhodou, že Michelin je najväčšou a najpopulárnejšou továrňou na výrobu pneumatík na svete.

 

 

michelin.com

nano-tyre.sk
kosar icon
Pneumatiky WEBSHOP

tyre-test.org Testy pneumatík,
recenzie od skutočných používateľov
tire icon tyre background